Traduce esta Pagina/ translate this web

dijous, 30 de juny del 2011

dimecres, 29 de juny del 2011

Movilitzacions contra l'alta tensió

El proper 2 de Juliol farem una manifestació per demanar que s'ature el projecte d'Iberdrola. Podeu seguir al apartat d'activitat les protestes i preparatius de la manifestació del proper cap de setmana, per si voleu participar.

De moment els operaris subcontractats per Iberdrola han représ l'activitat i estàn eixamplant encara més els fonaments de les torres. Com podem vore a les imatges l'empresa s'ha construït un  pàrking amb rampa per pujar la maquinaria a pocs metres de la base, unes instal.lacions que no apareixien als plànols de les expropiacions. 
 També es poden vore les pistes i replaces que estàn obrint a la vall de la Salut  per permetre l'accés de la maquinària.


Quan acaben la línia, desbrossaràn una franja d'uns 20 metres atravessant els 11 km de calbejat.

divendres, 17 de juny del 2011

Movilitzacions del cap de setmana

Dissabte pel matí estarem a les obres de l'alta tensió a la zona del port d'albaida (al costat del refugi de la covalta).

Hem quedat a les 10 i mitja al centre de salut de sant Josep (el del Jaume I a Ontinyent) i a la creu roja d'albaida a les 10:45.

la serra és de tots no vos quedeu a casa gastant llum!!!

Anima't a canviar de companyia elèctrica. És molt senzill.

Com bé sabreu, ja han començat les obres de la línia d'alta tensió al port d'Albaida i estem fent mobilitzacions al respecte.

Una de les coses que tots podem fer a casa nostra que no suposa cap esforç és canviar-se de companyia elèctrica.

Nosaltres a casa, com la majoria de la gent, tenim (o millor dit teníem) a Iberdrola.

Ja dúiem temps pensant en canviar-se però, com sempre, no tenim temps, ens agafava perea, ... Doncs bé, aquest dilluns vam dir prou i ens varem decidir, i varem poder comprovar que no costa gens, i a més, pots fins i tot estalviar.

Nosaltres volíem una empresa que ens garantira una energia verda (provinent de fonts d'energia renovable), i després de buscar a la web de la CNE (Comissió Nacional de l'Energia), varem trobar aquestes 2 empreses:

- HC energia:
www.hcenergia.com/es/tratarFormularioSolicitudFormulaLuzProvincias.do?provincia=Valencia

- Gesternova:
www.gesternova.com/

HC energía té l'al·licient que ofereix un descompte del 2% al terme variable d'energia (és a dir al consum real que fem).

El canvi es pot fer per la web o per telèfon (902!!).

Animeu-vos, és molt més senzill del que pareix i a banda contribuïm a millorar el medi ambient, i de pas fotem un poquet a Iberdrola!!

Feu difusió i quants més se n'anem d'Iberdrola millor!!

Au, salut i força,

Recordeu que el poble mai es deixa vèncer!!

dimecres, 15 de juny del 2011

La plataforma contra l’alta tensió aconsegueix frenar les obres al port d’Albaida.

El passat dilluns 13 de Juny començaren les obres de la línia d’alta tensió que enllaçarà la subestació transformadora d’Ontinyent amb la línia Juan Urrutia-Alcoi. El traçat de la línia atravessa bona part dels terrenys afectats en l’incendi intencionat del passat setembre que ha elevat el risc de desertificació de la zona.



L’assamblea contra l’alta tensió ha iniciat movilitzacions per obstaculitzar de forma pacífica el desenvolupament de les obres. Durant el matí una vintena de persones s’han acostat fins el lloc on estan treballant els operaris (que no són d’Iberdrola, sinó d’una empresa subcontractada de Zamora) i han ocupat l’espai on estan perforant els fonaments d’una de les torres, amb pancartes i cartells amb lemes contraris al projecte. La Guardia Civil ha fet acte de presència i ha identificat a tots els participants en la protesta.
Per la vesprada un grup d’unes trenta persones ha tornat a acudir a les obres. L’encarregat ha comunicat la situació al seu cap i han decidit marxar poc després, en aquesta ocasió sense cap aparició de la benemérita.

Operaris es retiren del lloc de treball.
Des de la Plataforma Contra l’Alta tensió volem recordar que aquestes obres incompleixen la normativa vigent ja que no s’ha revisat l’informe d’impacte ambiental malgrat el canvi de les condicions mediambientals que s’han produït després del devastador incendi.
A més a més, cal recordar que al projecte es varen ignorar sistemàticament els informes desfavorables el·laborats pels serveis mediambientals dels ajuntaments afectats així com del servei forestal de conselleria.
L’empresa promotora, Iberdrola, no ha demostrat la necessitat real d’aquesta infraestructura ni ha tingut en compte alternatives amb menor impacte ambiental i paisagístic (però major cost econòmic). A dia de hui, tampoc s’ha obert un debat públic que possibilite als ciutadans afectats per aquesta infraestructura, decidir sobre el futur que volen per als seus pobles.

Des de la Plataforma insistim en la necessitat de continuar mobilitzant-nos contra la imposició d’aquest projecte, per això convoquem una assamblea per al proper divendres 17 de Juny a les 19:00h a la plaça de Sant Domingo d’Ontinyent i s’està preparant una manifestació per al dia 25 de Juny a la mateixa localitat.

dimarts, 14 de juny del 2011

Movilitzacions contra l'alta tensió!

A l'assamblea de hui s'ha decidit pujar a protestar insitu pels treballs que s'estàn realitzant (de moment excavar els camins i fonaments necessàris per alçar les torres d'alta tensió).
Hem quedat el dijous a les a les 5 de la vesprada al centre de salut de Sant Josep (Ontinyent ) i a les 17:15 a la creu roja d'Albaida (al costat del poliesportiu), per pujar cap allí.

També estarem a la rotonda de la Clave/avinguda Albaida a les 13:00h per fer visible el que està passant a tots els que passen per allí.

Hem de fer visible el nostre descontent, recuperem les pancartes, parlem del tema amb els veïns etc... la pressió social és imprescindible per frenar aquest projecte.

dilluns, 13 de juny del 2011

URGENT Han començat les obres,

Iberdrola HA COMENÇAT LES OBRES (hi han excavadores treballant a terrenys d'Iberdrola al Port d'Albaida). Es convoca una ASSEMBLEA D'URGÈNCIA DEMÀ DIMARTS 14 de juny, a les 20h AL PARC MESTRE FERRERO D'ONTINYENT per decidir mesures urgents i mobilitzar a la gent.